9

Изглежда Диабло 4 няма да се случи скоро

Автор: forge - преди 1 години

ek34aGP.jpg

Близард решиха да сложат спирачки на засилите се спекулации за нова Диабло игра 2 седмици преди Близкон. В официалното становище, което публикуваха днес, ни уверяват, че виждат какво е настроението у феновете и на какво се надяват, но ни казват, че "хубави неща се случват на тези с търпение". Въпреки това, новини на Близкон свързани с Диабло със сигурност ще има и датата 2-ри ноември ще бъде "дяволска". За момента изглежда най-смелите очаквания остават да обяват Remaster на Diablo 1 или Diablo 2 или нещо за Diablo 3 - нов герой, нови зони и някакви баланс промени. Освен това със сигурност може да се очаква да говорят за порта за Nintendo Switch.

Официално становище
 

Коментари: 9

+4

#1. от Enigmatic преди 1 години

Дяволски изнервено ще е положението на 2ри :D
+1

#2. от Shade преди 1 години

Аз пък се кефя, защото Д3 няма да умре съвсем, а съм дал не малко пари за нея :)
+1

#3. от ThePeanut преди 1 години

Както писах. Единствено ще представят суич версията и най вероятно тейлър на сериала по Диабло...

Може да вкарат Диабло 2 в В Диабло 3, като януарското Диабло 1. Който чака римейк или регистър на Д2 да има в предвид, че сорс кода на играта е изгубен...

Коментара беше редактиран от ThePeanut на 19/10/2018 - 12:32ч.
+1

#4. от loafer преди 1 години

ThePeanut написа на 19/10/2018-12:25ч.:
.. на Д2 да има в предвид, че сорс кода на играта е изгубен...

Вярно ли е изгубен? Кога са го изгубили след последния пач или по-рано?
0

#5. от ThePeanut преди 1 години

Цитат:
David Brevik, one of the original creators of Diablo,said in interview that the original source code for Diablo II is likely lost.

За пач не ти е необходим пълния сорс - за пример десетките модове за д2, за ремастър ти трябват....

Коментара беше редактиран от ThePeanut на 19/10/2018 - 19:46ч.
0

#6. от loafer преди 1 години

Съжалявам, не искам да звучи като заяждане, но това звучи смешно. Вероятно не е нужно да се прекомпилира всичкия код за даден пач. Вероятно само там където са направени промени или има някаква зависимост. Това означава ли, че са загубили само половината, 2/3 или 90% от кода? Какво означава това, правят промени по това което не е загубено само? Нали уж бил загубен кода? Или май не е точно така.

Този цитат по-горе да не от поредната врачка(в diablofans.cоm) на която един приятел бил казал, че негов приятел бил чул, че еди кой си бил казал, че вероятно нещо може да е загубено.
0

#7. от ThePeanut преди 1 години

"Един приятел каза" - този приятел е Дейвид Бревик :

Ако ти се слуша около 26 минута го казва

Голяма част от :Assets are lost" и ще бъде трудно да се възстановят, но не и невъзможно но ще е необходим голямо бачкане...


Относно пачовете: Явно не си отварял пач на Д2 - пачовете са най обикновени MPQ архиви в които се съдържат таблици с промените. Тези таблици не ти променят сорс кода, смянат само някой настройки в играта, по голям сташ, различен дроп, различни гадини, настройки за Батъл нет и ладерите и т.н.

Лека вечер!
0

#8. от loafer преди 1 години

Браво на Дейвид Бревик, кога за последно е работил в Близард? Може би той е загубил кода преди 10-13 години? Или има информация след това, че са изгубили изходния код?

Относно пачовете на Д2. Случвало ми се отдавна между 2000-2008 година да се сблъсквам с диабло 2. Не да играя, просто да го инсталирам/пачвам, правя/малки прости лаунчари. Работата тогава ми беше свързана до някъде с това. Дали съм отварял mpq архив, не помня. Вероятно не. Но съм отварял *pak файлове на Quake. Ресурсни файлове, изображения, звук, видео, конфигурационни файлове, библиотеки, изпълними файлове и др. Подобно на *.mpq при Близардските игри. Понеже бях почти сигурен, че има библиотеки и изпълними файлове и в mpq архивите погледнах един такъв.
Ето как е при мен:
wyNgnNW.png

Ето какво се случва пак при мен и при пачване на Diablo 2 с пач v1.14b
Game.exe който е изпълним файл и предполагам е част от така наречения "сорс код" от теб, е променен. Всъщност ето снимка на файловете на играта и лог файл който показва какво се се случило по време на пача. При vanila версията и LoD версията. Пача е официален от страницата на близард - Diablo II v1.14b Patch Notes

Diablo 2 Vanila
F6m7ASk.png

Diablo 2 Lord of Destruction
IA0jiht.png

Това е при мен. При клиента на D2 vanila и LoD. При теб може да е по различно.
0

#9. от Haymanata преди 1 години

Нищо чудно Майк О'Брайън и компания да са взели сорскода когато са напусна ли Близард преди няколко години.
 
Влезте в профила си, за да напишете коментар!